Haber

Batı Trakya Türk heyeti TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nu ziyaret etti

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı İbrahim Şerif ve kurul üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Kurulu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nu ziyaret etti.

Şerif ve beraberindekiler, Batı Trakya Türk azınlığının eğitim, ekonomi, din ve ibadet özgürlüğü, siyasi temsil alanlarında yaşadığı sorunları Çavuşoğlu’na aktardı.

Meclisin Batı Trakya azınlığının en üst organı olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, görüşmede Batı Trakya’daki hak ihlallerini değerlendirdiklerini söyledi.

Çavuşoğlu, “Yönetim kurulu üyelerimiz Batı Trakya’nın sorunlarına ve önümüzdeki döneme bakış açılarını ortaya koydular. Türkiye’yi anavatan ve garantör ülke olarak görüyorlar. Uluslararası arenada yaşadıkları sorunları hep konuşuyoruz. platformlar.” söz konusu.

Yönetim kurulu üyeleri ile transferleri değerlendireceklerini belirten Çavuşoğlu, “Seçim nedeniyle önümüzdeki dönem daraldı. Ancak kalan sürede komisyon olarak bir çalışma yapacağız.” dedi.

Komiser ve CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, Batı Trakya Türk azınlığının tüm demokratik haklarının yanında olduklarını vurgulayarak, “Sadece sizlerin değil, tüm dünyanın her derdinde yanındayız. Anadolu’da 72 milletten gelen felsefe.Bizim ırk din dil dil farkımız yok.İnsanı insan gören bir felsefeden geliyoruz.Bu anlamda her zaman yanınızdayız.” değerlendirmesini yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu